Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Snelle diagnose en behandeling

Advies over lichaamshouding

Praktijken in Breda en Bavel

Home » Zwemmersschouder

Zwemmersschouder Breda

Bent u een fanatieke zwemmer, dan kunt u last krijgen van een zwemmersschouder bij het zwemmen in Breda en in andere plaatsen in Nederland. Meer dan de helft van de zwemmers heeft hier wel eens last van. U heeft pijn in het schoudergewricht bij het bewegen van de bovenarm of juist als u hem stilhoudt. De pijn kan uitstralen naar uw arm, elleboog of vingers. Ook kan u last krijgen van uw nek of schouderbladen. Voor een voorspoedig herstel is een behandeling op korte termijn bij Chiropractie LaFlamme aan te raden.

Wat is een zwemmersschouder precies en hoe kan ontstaan tijdens het trainen in Breda?

Zwemmen is een zware sport voor de schouders. Zo’n 90% van de aandrijvingskracht moet uit de schouders komen, waardoor de schouder blessuregevoelig is. Wanneer de schouder langere tijd wordt overbelast, ontstaat er een trauma in de spieren van de schouder. Hierdoor beweegt op den duur het schouderblad niet meer optimaal. Het gewricht kan instabiel zijn of stijf worden. Dit komt vaak door oververmoeidheid en te veel of te vaak trainen. Ook kan het zijn dat eerdere schouderblessures of zwemmersschouders niet genoeg hersteld zijn. Nog niet zo ervaren zwemmers kunnen ook een verkeerde zwemtechniek hebben.

Benieuwd wat we met bewegingszorg kunnen doen?

Hoe kan een zwemmersschouder worden verholpen?

De behandeling van de kundige sportchiropractor van Chiropractie LaFlamme bestaat uit drukpuntentherapie, die zich richt op het hele bewegingssysteem. Soms wordt een zwemmersschouder veroorzaakt door een probleem in de nek of arm, met uitstraling naar de schouder. Daarom kan de chiropractor zijn of haar behandeling ook richten op de nek of de arm. Soms voert de chiropractor chiropractische correcties uit. Vaak wordt de behandeling van een zwemmersschouder ondersteund met oefeningen voor bij u thuis in Breda.

Kom snel en effectief van uw zwemschouder af

Heeft u last van een zwemmersschouder en wilt u hiervoor behandeld worden in onze praktijk in Breda of Bavel? Maak snel een afspraak voor een eerste consult. Bel 0161-430040. Hoe sneller uw schouder behandeld wordt, hoe beter uw klachten verholpen kunnen worden.

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme