Wat is chiropractie?

Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Home » Chiropractie » Wat is chiropractie?

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een specialistische geneeswijze voor de diagnose en behandeling van lage rug-, nek- en schouderpijn en andere bewegingsklachten gerelateerd aan de wervelkolom, veroorzaakt door blessure of disfunctie.

Chiropractie is een multidisciplinaire benadering. De behandeling bestaat uit manipulatie en mobilisatie, één op één oefeningen, en advies en ondersteuning met als doel een geleidelijke terugkeer naar een normaal activiteitenniveau.

Het woord chiropractie is afgeleid van de Griekse woorden “cheiros (hand) en “prattein” (beoefenen), ofwel “met de hand beoefenen”. De chiropractor gebruikt zijn handen om een correctie (manipulatie) te maken op die gebieden waar een afwijking (blokkade) geconstateerd is zodat zenuwimpulsen doorgang vinden en organen en weefsels weer goed kunnen functioneren.

De opleiding chiropractie is een universitaire opleiding gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke kennis. Binnen de opleiding is er veel aandacht voor het beoordelen van röntgenfoto’s en scans. Een chiropractor is uitstekend opgeleid in het vaststellen van de oorzaak van een bewegingsklacht. 

Chiropractie is effectief en de meeste patiënten ervaren vaak direct na de behandeling al verlichting van hun klachten. Spiergroepen worden geactiveerd, het neurologisch systeem gestimuleerd en het lichaam is meer in balans gebracht.

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme