Consulten

Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Home » Werkwijze » Consulten

Consulten

Na het maken van afspraak voor een 1e consult ontvangt u een link naar een vertrouwelijke tweedelige vragenlijst per mail. De vragen gaan over de algemene gezondheid en de klachten. Het is van belang de lijst zo volledig mogelijk in te vullen; allerlei soorten klachten uit het verleden kunnen in verband staan met uw huidige klachten.

Werkwijze

Het 1e consult duurt 45-60 minuten. De chiropractor neemt de door u ingevulde vragenlijst met u door. U kunt ook eventuele röntgenfoto’s meenemen ter bespreking. Hierna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek dat onder meer bestaat uit neurologische, orthopedische en chiropractische testen. Dan wordt de diagnose gesteld en bespreekt de chiropractor het behandelplan. Doorgaans vindt daarna ook meteen behandeling plaats. 

Vervolgconsulten duren zo’n 15-20 minuten. De eerste vier afspraken worden meestal in een periode van twee weken gemaakt. De 4e afspraak is een evaluatieconsult, waarbij de chiropractor het effect en het vervolg van de behandeling bespreekt. Over het algemeen is hierna de interval tussen de afspraken langer.

Oefeningen

Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat oefeningen in combinatie met chiropractische correcties het beste resultaat geven bij behandeling van lage rug- en nekklachten. U krijgt veelal specifieke oefeningen mee, evenals advies over veranderingen van levensstijl om het maximale resultaat te kunnen behalen.

Vervolgconsulten

Over het algemeen bestaan de vervolgconsulten uit manipulatie van gewrichten, massage van zachte weefsels (bindweefsel, spieren en pezen), specifieke oefeningen en aandacht voor uw dagelijkse activiteiten (leefwijze, houding en bewegingspatroon).

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Chiropractie La Flamme