Knie

Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Home » Bewegingszorg » Knie

Knie

Herfst, heerlijk rennen of wandelen door het bos, over een prachtig gekleurd tapijt van bladeren. Je longen vullen zich met frisse lucht en je geest komt tot rust. Hoe mooi kan het zijn. Totdat…..een plotselinge pijnscheut in de knie een eind maakt aan dit prachtige plaatje. Kniepijn is een veel voorkomend probleem bij wandelaars, renners, tennissers, hockeyers en atleten. Heel vaak is kniepijn echter geen knieprobleem.

Complex gewricht

De knie is het grootste en meest complexe gewricht van het lichaam. De knie verbindt het scheenbeen en kuitbeen met het dijbeen. De knieschijf (patella) beschermt deze verbinding aan de voorkant. De kniebanden zorgen voor de stabiliteit van de zijkant van de knie, de kruisbanden voor interne steun en de meniscus voor extra stabiliteit en een glad beweegoppervlak. De spieren van het bovenbeen en onderbeen zorgen voor nog meer stabiliteit en bewegingsmogelijkheid. Al deze structuren alleen of als groep, kunnen pijn genereren en disfuncties veroorzaken.

Trauma

Een trauma kan oorzaak zijn van een knieblessure, bijvoorbeeld een val tijdens het skiën, een knie die tegen het dashboard slaat bij een auto-ongeluk, een sliding bij het voetballen of een klap met een hockeystick. Deze blessures bestaan vaak uit weefselletsel, spierkneuzingen, band- of meniscusletsel. In ernstige gevallen kan een operatie noodzakelijk zijn, maar meestal kan het herstel worden ondersteund met fysiotherapie, revalidatie-oefeningen en chiropractische manipulaties.

Diagnose

De meeste knieblessures ontstaan echter zonder duidelijke reden of zonder ongeluk. Dat kunnen de meest frustrerende en uitdagende zijn. Een vaak gehoorde uitspraak van de patiënt is ‘nadat ik 2 dagen geleden had gelopen, voelde ik opeens een doffe pijn in mijn knie.’ Typische namen voor deze blessures in deze categorie hebben betrekking op de vermeende oorzaak. Zoals een springersknie, eenlopersknie of een bidknie (bursitis prepatellaris) of patellofemoraalpijnsyndroom. Deze benamingen zijn meer aanduidingen van de pijnklacht, het zijn echter geen diagnoses. De echte diagnose geeft aan wat de werkelijke oorzaak is van de springersknie of bursitis.

Disfunctie

De chiropractoren van Chiropractie LaFlamme gaan op zoek naar de disfunctie die de kniepijn veroorzaakt. Na een evaluatie van de totale bewegingsketen blijkt de pijn soms een van de volgende oorzaken te hebben:

  • een zwakke heupspier,
  • een disbalans in het bekken,
  • verminderde stabiliteit in de lage rug,
  • een voet- of enkelprobleem.

De oplossing ligt in het aanpakken van de bewegingsketen en niet alleen van de pijnlijke plek ligt. Heel vaak is kniepijn geen knieprobleem. Dus als je last hebt van je knie en het gaat maar niet over, neem gerust contact op met onze praktijk: Wij hebben het onder de knie.

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme