Sportchiro­practie

Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Home » Sportchiropractie » Wat is sportchiropractie?

Wat is sportchiro­practie?

Sportchiropractie is een specialisme binnen de chiropractie

Sportchiropractie richt zich op drie belangrijke onderdelen:

  • Behandelen van sportblessures
  • Verbeteren van sportprestaties
  • Voorkomen van blessures

Behandelen van sportblessures
Sportblessures kunnen chronisch of acuut zijn. Een acute blessure is het gevolg van bijvoorbeeld een val met schaatsen of fietsen, een sliding met voetbal, een misstap met tennissen of een botsing op het hockeyveld. Er kan een kneuzing, zwelling, scheur of verstuiking ontstaan. Als deze blessures tijdig behandeld worden, gaat het herstel relatief snel.

Een sportblessure kan ook ontstaan als gevolg van een verkeerde techniek, lichaamshouding of disbalans, waardoor het lichaam overbelast raakt. Deze blessures worden chronische blessures genoemd. De meest voorkomende sportblessures zijn: enkelverstuiking, achillespees blessures, tenniselleboog en schouderslijmbeursontsteking.

Het doel van de behandeling is de functie van de betreffende gewrichten en spiergroepen te herstellen. De chiropractor maakt daarvoor gebruik van o.a. manipulatie- en tractietechnieken. Vaak krijgt de patiënt speciale oefeningen mee om de genezing te bevorderen.

Verbeteren van sportprestaties
Of je nu sport voor je plezier of als professional, het verbeteren van de prestatie, zonder blessure, is de primaire doelstelling van iedere atleet. In veel gevallen hebben sporters geen actieve fysieke klachten, maar functioneert het lichaam niet optimaal door inefficiënte uitvoering van de beweging, waardoor het lichaam sneller vermoeid raakt en het maximale prestatievermogen niet gehaald wordt.

De sportchiropractor kijkt naar het algemene bewegingspatroon van het lichaam en in het bijzonder naar de sportspecifieke handelingen. Hij stelt daarbij de zwakke schakels in de ketting (prestatievermogen) vast. Door behandeling en ondersteunende oefeningen stimuleert de sportchiropractor de uitvoering van de correcte bewegingen in de specifieke sport. Als het bewegingspatroon van de sporter is verbeterd en de efficiency geoptimaliseerd, zal de sportprestatie verbeteren.

Voorkomen van sportblessures
De meeste blessures ontstaan uit een vorige blessure! Het kan zijn dat deze niet juist of tijdig is behandeld, of dat er een verkeerde oorzaak was vastgesteld. Door blessurepreventie wordt de kans op toekomstige blessures aanzienlijk verminderd. Chiropractie LaFlamme maakt gebruik van de wetenschappelijk bewezen methoden FMS en SFMA om het blessurerisico van een sporter vast te stellen. Op basis van de vastgestelde disfunctie, kan de sportchiropractor een specifiek behandelplan opstellen en implementeren. Voorkomen is beter dan genezen!

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 18.00 uur bereiken op onderstaand nummer.      Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

Wij staan altijd voor u klaar

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid