Hoofdpijn

Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Home » Bewegingszorg » Hoofdpijn

Hoofdpijn

De meest voorkomende soorten hoofdpijn zijn cervicogene hoofdpijn (spanningshoofdpijn) en migraine.

Spanningshoofdpijn: Cervicogene Hoofdpijn

Ongeveer 1/3 van de patiënten die bij een chiropractor komt, heeft nek- of hoofdpijn. Cervicogene hoofdpijn is hoofdpijn komend vanuit de nek. Deze hoofdpijn is vaak voelbaar aan de achterzijde van het hoofd met uitstraling naar het oog. Baak gaat de pijn gepaard met bewegingsbeperking in de nek. 
Cervicogene hoofdpijn is door de International Headache Society als meest voorkomende vorm van hoofdpijn erkend.

Cervicogene hoofdpijn wordt veroorzaakt door beperkingen in de bovenste cervicalegewrichten (atlas en draaier) en extra spanning in de dieper gelegen nekspieren. Deze kunnen ontstaan door een val, onjuiste zithouding (computerwerk) of slaaphouding, een whiplash of door tocht op de nek.

Een chiropractor is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van dit soort klachten. Door manipulatie van de hoge nekwervels, het activeren van de nekspieren en houdingsadvies kunnen de hoofdpijnklachten duidelijk verminderen of zelfs verdwijnen.

Migraine

Migraine kenmerkt zich door een eenzijdige, bonzende hoofdpijn die kan toenemen bij beweging. Er bestaan verschillende vormen, zoals hoofdpijn rond één oog of met vlekken of flikkeringen voor de ogen, al dan niet gepaard gaande met duizeligheid of misselijkheid. Een migraine-aanval kan enkele uren tot dagen duren en kan samengaan met overgevoeligheid voor licht of geluid.

Migraine heeft te maken met verwijding van bloedvaten in het hoofd en de prikkeling van zenuwen rond deze bloedvaten. Migraine is vaak terug te voeren op stoornissen in de wervelkolom. Zij beïnvloeden het zenuwstelsel, dat op zijn beurt het functioneren van de bloedvaten regelt.

De chiropractor doet een uitgebreid onderzoek om onder meer de stoornissen in de wervelkolom op te sporen. De behandeling van migraine bestaat uit manipulatie van de hoge nekwervels, houdingscorrectie, nek-oefeningen, ontspanningstechnieken en voedingsadvies.

Meer informatie over nekwervelmanipulatie vindt u bij veelgestelde vragen 

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme