Terugblik en foto's Symposium

Train Better, Perform Better

18 november 2023

Home » Symposium Train Better, Perform Better

Voor dit symposium werden 4 licentiepunten toegekend aan licentiehouders van de Atletiekunie

Terugblik Train Better, Perform Better

Ons symposium Train Better, Perform Better van 18 november 2023, ligt inmiddels achter ons. Het was een geslaagde dag met tevreden deelnemers:

 • ‘Prima geregeld, fijn dat het “klein” gehouden is.’
 • ‘De sprekers waren goed voorbereid.’
 • ‘Jammer dat je niet alles kon kiezen.’
 • ‘Goed initiatief, goed aansluitend op de vorige keer.’

 • Algemene indruk: 10x zeer tevreden, 6 x tevreden
 • Organisatie: 11x zeer tevreden, 5x tevreden,
 • Programma: 10x zeer tevreden, 5x tevreden, 1x neutraal
 • Sprekers: 10x zeer tevreden, 6x tevreden
 • Faciliteiten en locatie: 12x zeer tevreden, 2x tevreden, 2x neutraal

Hieronder een foto-impressie van de dag en de sprekers.

Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Houd onze Activiteitenpagina in de gaten voor info over onze toekomstige evenementen.

Zaterdag 18 november 2023

Programma Train Better, Perform Better

08:30 – 09:00 Inloop + koffie + opening

09:00 – 10:00  Lezing Gepolariseerd trainen, waarom trainen als een pro?

Tessa Backhuijs, sportarts

10:00 – 11:00 Workshops

A: Beter lopen met Performance Pilates Anna Kalinakova, bewegingswetenschapper

B: Meer fietsplezier en fietscontrole  Jurrian van der Pijl, bikefitter

C: Core stability voor duursporters  Nienke van der Holst, chiropractor

 11.00-11.15 Pauze en Netwerkmogelijkheid 

11:15 – 12:15 Lezing Sterker door tegenslag Koen de Haan, coach en inspanningsfysioloog

12:15 – 13.00 Lezing Blessureherstel, het complete plaatje  

Jeffrey LaFlamme, sportchiropractor

13.00 – 13:30 Lunch wij zorgen voor een smakelijke lunch, koffie, thee en water

13:30 – 14:30 Workshops

D: De kracht van voeding Rob van der Werf, sportdiëtist

E: Acceptance en Commitment Training Dyanne Verpaalen, sportpsycholoog

F: Energiezuinig zwemmen Karin van Nassau, zwemcoach.

14:30 – 15:30 Vraag het de bondscoach Armand van der  Smissen, bondscoach Nederlandse Triatlon Bond

15:30 – 15:45 Pauze en Netwerkmogelijkheid

15:45 – 16:45 Workshops

G: De kracht van voeding Rob van der Werf, sportdietist

H: Acceptance en Commitment Training Dyanne Verpaalen, sportpsycholoog

I: Core stability voor duursporters Nienke van der Holst, chiropractor

16:45 Afsluiting

Sprekers en workshopgevers

Jeffrey LaFlamme is chiropractor, oprichter van Chiropractie LaFlamme, en organisator van het symposium.  In 2004 behaalde hij als eerste chiropractor in Nederland een graad in sportchiropractie. Hij heeft een passie voor  sport en in het bijzonder voor fietsen en hardlopen. 

Jeffrey werkt regelmatig met sporters op verschillende evenementen. Met zijn deskundigheid draagt hij graag bij aan genezing en voorkoming van bewegingsklachten. 

Jeffrey LaFlamme  

Sportchiropractor 

Lezing: Blessureherstel, het complete plaatje

 

Tessa Backhuijs is sportarts in het Amphia ziekenhuis in Breda. Daarnaast is zij teamarts van World Tour professioneel dames wielerteam en zelf wedstrijdrenner. 

Bij sportgeneeskunde staat de belastings- en belastbaarheidsanalyse centraal. Tessa is gespecialiseerd in blessurebehandeling, maar ook in analyse van inspanningsafhankelijke klachten. 

Inspanningsdiagnostiek en optimaliseren van voeding in relatie tot training/actieve leefstijl zijn haar aandachtspunten.  

 

Tessa Backhuijs  

Sportarts en wielrenner

Lezing: Gepolariseerd trainen 

 

 

 

Jurrian van der Pijl is inmiddels 12,5 jaar werkzaam als bikefitter. Fietsen zit in zijn bloed. Vanaf zijn vijfde levensjaar is hij al bezig met fietsen. Op zijn dertiende kocht hij zijn eerste racefiets, en vanaf toen ging het hard.

Hij reed vele jaren wedstrijden  in binnen- en buitenland en begeleidde diverse wielerploegen op vele fronten.  Jurrian helpt graag mensen om lekkerder en beter te fietsen, zodat ze meer plezier beleven aan deze prachtige sport. Inmiddels voerde hij bijna 5000 Bikefits uit, waardoor hij het hoogste level van Bikefitting heeft bereikt volgens de IBFI-certificering.

Jurrian van der  Pijl 

Bikefitter 

Workshop: Meer fietsplezier en fietscontrole

Anna Kalinakova-Wintermans, komt oorspronkelijk uit Slowakije. Zij is bewegingswetenschapper met als specialisatie atletiekcoaching. 

Atletiek was en is nog steeds haar passie, met name 100 meter sprint en verspringen. Zij vertegenwoordigde Slowakije als professioneel atleet, werd Europees kampioen en tweede in de wereld op het gebied van bodyfitness.

Op dit moment werkt zij als assistent-coach bij het Nederlandse paralympische (atletiek) team /TeamPara-atletiek en geeft Performance Pilates lessen aan verschillende topsporters. 

 

Anna Kalinakova, bewegingswetenschapper en atletiekcoach

Workshop: Beter lopen met pilates

Koen de Haan werkt als inspanningsfysioloog bij de KNRB (Koninklijke Nederlandse Roeibond), die met TeamNL het pre-olympisch jaar als beste roeiland ter wereld afsloot, met zes wereldtitels en drie zilveren medailles. Daarnaast begeleidt hij (prof)wielrenners en triatleten onder wie Maya Kingma. Koen volgde o.a. de Topcoach 5 opleiding van NOC-NSF gevolgd. In het verleden was hij werkzaam als trainer/coach en ploegleider bij Team Sunweb. Ook was hij jarenlang verantwoordelijk voor de trainer-coach opleidingen bij de Nationale Triatlon Bond.  

Koen de Haan

Coach en Inspanningsfysioloog

Lezing: Sterker door tegenslag

Dyanne Verpaalen is psycholoog en praktijkeigenaar van Mindset, praktijk voor psychomotorische therapie, sportpsychologie en hardlooptherapie.

Door middel van psychomotorische therapie, sportpsychologie en of hardlooptherapie helpt zij mensen het beste uit henzelf halen, hun doel te bereiken, stress het hoofd bieden, om te gaan met negatieve gedachten, patronen te doorbreken en nieuwe (gedrags-) vaardigheden te ontwikkelen.

Dyanne Verpaalen

Psycholoog

Workshop: Acceptance & Commitment Training

In deze workshop leer je wat de invloed is van onze gedachten en gevoelens op je prestaties.  Je maakt kennis met Acceptance and Commitment Training en met de oefeningen kun je direct aan de slag in de praktijk.

Karin is sinds haar negende wedstrijdzwemster en geeft vanaf haar 15de zwemtraining. In 1991 zwom zij een Europees Record op de 1500 vrije slag,  daarnaast was zij regelmatig Nederlands Kampioen op de schoolslag in open water en vlinderslag en wisselslag in het zwembad. Zij volgde de trainerscursussen bij de KNZB en gaf twee jaar training samen met de bekende zwemcoach Jacco Verhaeren.

Karin houdt ervan zwemmers een goede techniek bij te brengen waardoor zij met meer plezier en zelfvertrouwen kunnen zwemmen. Zelf is zij ook actief als wedstrijdzwemmer,  zowel in het zwembad als het open water.

 

Karin van Nassau

Zwemcoach

Workshop: Energiezuinig zwemmen

Als sporter wil je optimaal presteren. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol. Een diëtist is meer dan alleen een hulp bij het bereiken van een ideaal gewicht. Voeding staat centraal in je gezondheid.

In zijn praktijk geeft sportdiëtist Rob van der Werf begeleiding en persoonlijk advies aan sporters. Hij bekijkt samen met hen hoe volwaardige voeding de sportprestatie kan verbeteren en het herstel kan bevorderen na training of een wedstrijd. 

Rob van der Werf

Sportdiëtist

Workshop: De kracht van voeding

 

 

Sinds 2007 is Armand van der Smissen technisch coördinator, talentontwikkeling duathlon bij de Nederlandse Triathlonbond. Vanaf 2011 ook voor de senioren. In de loop van de jaren is daar het coordinatorschap crosstriathlon en aquathlon bijgekomen. Tevens is hij sinds 2014 headcoach van het RTC Triathlon Brabant, waar zowel jonge triatleten richting OS als elite en junioren “multisport” welkom zijn.

 

Armand van der Smissen

Bondscoach Nederlandse Triatlon Bond

Over: 

Chiropractor Nienke van der Holst is sinds januari 2022 praktijkhouder van Chiropractie LaFlamme. Nienke deed veel ervaring op met sporters in het sport/revalidatiecentrum van de naast het AECC University College gelegen patiëntenkliniek in Bournemouth, en zij maakte deel uit van het gezondheidsteam van het AFC-voetbalteam. Net als Jeffrey werkt zij regelmatig met sporters op verschillende evenementen en geeft zij regelmatig Corestability-training aan sporters en niet-sporters.  

Nienke van der Holst

Chiropractor 

Workshop: Core stability voor de duursporter

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons bereiken op volgend telefoonnummer: 0161-430040

Aanmeldings/contactformulier

Hoe wij omgaan met uw privacy, leest u in ons Privacystatement

 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Chiropractie La Flamme