Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Home » Symposium Perfectioneer je Prestatie

Symposium zondag 19 maart 2023

Perfectioneer je prestatie!

Zondag 19 maart 2023 organiseerden wij in het Back in Motion Centrum in Bavel van 9.00 tot 17.00 uur een symposium voor triatleten, hardlopers, wielrenners en andere geïnteresseerden. Er waren in totaal  28 inschrijvingen. Het ochtendprogramma bestond uit lezingen en in de middag waren er diverse workshops. Het was ook mogelijk alleen het ochtend- of het middagprogramma te volgen, maar de meesten kozen voor een hele dag. Belangstelling om ook eens zo’n leerzame dag bij te wonen? Dat kan want we gaan vaker zo’n programma organiseren. Houdt onze website en social media in de gaten.  

Op deze pagina een kleine foto-impressie van dit sportieve en geslaagde evenement. 

 

De sprekers en workshopgevers

Jeffrey LaFlamme is oprichter van Chiropractie LaFlamme, houdt van sport en in het bijzonder van fietsen en hardlopen. Chiropractie is zijn passie en hij draagt met zijn deskundigheid graag bij aan genezing en voorkoming van bewegingsklachten. 

In 2004 behaalde hij als eerste chiropractor in Nederland een graad in sportchiropractie.  Jeffrey werkt regelmatig met sporters op verschillende evenementen. 

Jeffrey LaFlamme  

Sportchiropractor 

Lezing: Neurologische invloed chiropractie op sporters

 

 

Als sporter wil je optimaal presteren. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol. Een diëtist is meer dan alleen een hulp bij het bereiken van een ideaal gewicht. Voeding staat centraal in je gezondheid. In zijn praktijk geeft Rob begeleiding en persoonlijk advies aan sporters. Hij bekijkt samen met hen hoe volwaardige voeding de sportprestatie kan verbeteren en het herstel kan bevorderen na training of een wedstrijd. 

Rob van der Werf

Sportdietist

Lezing: De kracht van voeding  

 

Koen de Haan werkt op dit moment als inspanningsfysioloog bij de Nederlandse roeibond. Daarnaast begeleidt hij (prof)wielrenners en triatleten onder wie Maya Kingma. Koen volgde o.a. de Topcoach 5 opleiding van NOC-NSF gevolgd. In het verleden was hij werkzaam als trainer/coach en ploegleider bij Team Sunweb. Ook was hij jarenlang verantwoordelijk voor de trainer-coach opleidingen bij de Nationale Triatlon Bond.  

Koen de Haan

Coach en Inspanningsfysioloog

Lezing: Lessen uit de topsport 

Henk Kraaijenhof,  Henk Kraayenhof staat bekend als een vooraanstaande trainer en coach. Hij was zelf succesvol atleet op de horden en sprint, maar geniet internationale bekendheid als trainer en adviseur van internationale topsporters.  

Kraaijenhof was onder andere coach van topsporters als Nelli Cooman, Merlene Ottey, Edgar Davids, Mary Pierce en Troy Douglas. Tegenwoordig werkt hij als performance consultant in de sportwereld en het bedrijfsleven. 

Het leveren van prestaties is complex. Aan de hand van de door hem ontwikkelde ‘performance-chain’ (prestatie-ketting) benadert Kraaijenhof op een eenvoudige manier het leveren van topprestaties. 

Henk Kraaijenhof

Topsportcoach en performance-consultant  

Lezing: Overload of Overkill – optimalisering van training 

Dyanne Verpaalen is praktijkeigenaar van Mindset, praktijk voor psychomotorische therapie, sportpsychologie en hardlooptherapie. Door middel van psychomotorische therapie, sportpsychologie en of hardlooptherapie helpt zij mensen het beste uit henzelf halen, hun doel te bereiken, stress het hoofd bieden, om te gaan met negatieve gedachten, patronen te doorbreken en nieuwe (gedrags-) vaardigheden te ontwikkelen.  

Dyanne Verpaalen

Psycholoog

Workshop: Mindset bij Tegenslag

Thijmen Aalbrecht en Bart van Haren zijn beiden werkzaam bij Ragas en Sip fysiotherapie en zijn daarnaast eigenaar van Helix Sports & Health coaching. Zowel sport-specifieke als algemene krachttraining zijn belangrijk om niet steeds opnieuw geblesseerd te raken. Thijmen en Bart  hebben veel affiniteit en ervaring met het behandelen en begeleiden van sporters, van recreatief niveau tot en met topsporters. 

Thijmen Aalbrecht, Bart van Haren

Fysiotherapeuten/Personal Trainers 

Workshop: Strength & conditioning voor sportperformance

Nienke van der Holst is sinds januari 2022 praktijkhouder van Chiropractie LaFlamme. Nienke deed ervaring op met sporters in het sport/revalidatiecentrum van de naast het AECC University College gelegen patiëntenkliniek in Bournemouth, en zij maakte deel uit van het gezondheidsteam van het AFC-voetbalteam. Net als Jeffrey werkt zij regelmatig met sporters op verschillende evenementen.  

Nienke van der Holst

Chiropractor 

Workshop: Core stability voor de duursporter

Patricia van Dun is een gedreven triatleet en coach. Met Fit Forward begeleidt zij mensen met het realiseren van een doel. Een marathon volbrengen of zelfs een triatlon? Als triatleet en triatlon trainer begeleidt Patricia atleten naar het gewenste resultaat.  Afvallen? Als BGN-gewichtsconsulent en ervaringsdeskundige helpt zij mensen met het succesvol verliezen van de overtollige kilo’s en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. 

Patricia van Dun

Coach triatleten 

Lezing: Zwemmen in open water, trainingstips voor triatleten 

Tessa Backhuijs is werkzaam in het Amphia ziekenhuis in Breda. Daarnaast is zij teamarts van World Tour professioneel dames wielerteam en zelf wedstrijdrenner. 

Bij sportgeneeskunde staat de belastings- en belastbaarheidsanalyse centraal. Tessa is gespecialiseerd in blessurebehandeling, maar ook in analyse van inspanningsafhankelijke klachten. 

Inspanningsdiagnostiek en optimaliseren van voeding in relatie tot training/actieve leefstijl zijn haar aandachtspunten.  

 

Tessa Backhuijs  

Sportarts en wielrenner

Workshop: Indicatie, toepassingen en demo power cranks

 

 

 

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

Medisch Centrum de Kroon
Kronenburgwerf 23A
4812 XR Breda

Belt u liever?

U kunt ons bereiken op volgend nummer: 0161-430040

Hoe we omgaan met uw persoonsgegevens leest u in ons privacystatement

Aanmeldingsformulier 

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor het seminar? 

Vul het formulier in:

 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid