Slijmbeursontsteking

Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Home » Bewegingszorg » Slijmbeursontsteking

Slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking aan de schouder is een veelvoorkomende blessure bij sporters die veel gooi en werpbewegingen maken en bij sporters die het schoudergewricht actief gebruiken, zoals bij tennis, zwemmen en gymnastiek.

De slijmbeurs in de schouder die blessuregevoelig is, is de sub-acromial bursa. Dit is een met vocht gevulde ‘zakje’, een soort kussentje dat dienst doet als stootkussen. Het zorgt voor vermindering van de frictie tussen de pezen en de botten, waaruit het schoudergewricht bestaat. De ontsteking van de bursa en de pezen kan ontstaan door onjuiste bewegingspatronen van de schouder.

Voor een gezonde en sterke schouder is kracht en controle van de spieren rondom het schouderblad essentieel. De juiste positie en een stabiele schouder zijn van belang tijdens de uitvoering van de beweging. Incorrecte bewegingen kunnen leiden tot een blessure door disbalans en een verkeerde belasting van de spieren.

In het algemeen begint een schouderslijmbeursontsteking behandeling met een uitgebreid functioneel onderzoek van de schouder en de ruggewervel. Op het moment dat de blessure en het verkeerde bewegingspatroon dat de klachten veroorzaakt, zijn vastgesteld, kan behandeling plaatsvinden. Dit gebeurt door manipulatie van de betrokken gewrichten en spieren, gevolgd door rehabilitatie oefeningen voor herstel van houding en beweging.

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme