Fasciitis Plantaris / Hielspoor

Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak
Home » Bewegingszorg » Fasciitis Plantaris / Hielspoor

Fasciitis Plantaris / Hielspoor

Fasciitis Plantaris

FP is de ontsteking en pijn aan de onderkant van de voet (plantaire aponeurosis) en de aanhechting van de hiel. Het is een van de meest voorkomende blessures ontstaan door overbelasting en komt vaak voor bij hardlopers, hockeyers en voetballers. Ook niet-sporters kunnen de blessure oplopen. Verkeerde schoenen kunnen de oorzaak zijn.

De onderkant van de voet ondersteunt de bogen van de voet. Als hier te veel spanning op staat, raken de weefsels geïrriteerd en er kunnen scheurtjes ontstaan, resulterend in pijn, zwelling en verklevingen. Typerend is de pijn van de hiel naar de middenvoet. De pijn neemt toe met lang staan aan het eind van de dag. Pijn in de ochtend en stijfheid komen vaak voor.

De chiropractische behandeling bestaat uit het verwijderen van de stress in de voet, het herstellen van het mechanisme van voet en been, het zorgen voor de juiste beweging in de gewrichten, het reduceren van verklevingen. Ook krijgt u oefeningen voor thuis mee. De chiropractor kan de voet intapen als het nodig is. Herstel treedt meestal al na een paar weken op.

Hielspoor

Hielspoor wordt vaak geassocieerd met Fasciitis Plantaris. Het wordt meestal veroorzaakt door chronische stress op de aanhechting van de pees aan de hiel. Dit resulteert in een langzame verkalking aan de pees resulterend in hielspoor. De pijn zit vaak aan de binnenkant van de hiel. De aanhechting van de pees veroorzaakt de heftige pijn.

Hielspoor komt veel voor bij hardlopers door overbelasting en onjuist schoeisel. De chiropractische behandeling is vergelijkbaar met die van Fasciitis Plantaris. Soms worden steunzolen aangeraden om de pijn van de aanhechting van de pees te verminderen.

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme