Ischias

Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Home » Bewegingszorg » Ischias

Ischias

Ischias is de aanduiding voor een irritatie aan de grote bilzenuw (nervus ischiadicus) die tot een ontsteking kan leiden. De zenuw loopt vanuit de lage rug via de bil, het been naar de voet. Het is één van de grootste zenuwen van het menselijk lichaam.

Ischias uit zich als een doffe pijn onder in de rug en kan bij sommige bewegingen ook scherp en stekend zijn. De klacht kan zich naar de bilspier, aan één of twee zijde(n), uitbreiden en in een verder stadium via het dijbeen en de knie uitstralen naar de tenen. De pijn is dan meestal voelbaar aan de achterkant van het been, maar kan ook optreden aan de zij- of voorkant.

Oorzaken voor het ontstaan van ischias kunnen zijn: een verkeerde zit- of loophouding, artrose, overbelasting van de onderrug, problemen met wervels of tussenwervelschijven en niet goed functionerende gewrichten waardoor een directe druk op de ischiaszenuw ontstaat.

Wat kan de chiropractor hieraan doen?

De chiropractor begint met een uitgebreid lichamelijk onderzoek om de oorzaak van de klacht vast te stellen en met de patiënt te bespreken. Vervolgens verricht hij chiropractische correcties om blokkades op te heffen en de abnormale bewegingsbeperking te normaliseren. De correctie veroorzaakt een scheiding van samengedrukte gewrichten en haalt daarmee de druk op de zenuwen weg. Chiropractischebehandelingen blijken zeer effectief. Veel patiënten hebben daardoor pijnstillende injecties of operaties kunnen vermijden.

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme