Rug

Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Home » Bewegingszorg » Rug

Rug vastzitten Breda

Heeft u last van rugklachten en woont u in Breda? Dan zit u goed bij Chiropractie LaFlamme. Rugklachten ontstaan in de wervelkolom. De wervelkolom is de as van ons lichaam. Deze zorgt voor stabiliteit en mobiliteit om soepel te kunnen bewegen. Ook zorgt hij voor bescherming van het ruggenmerg en de belangrijke zenuwen die zich erin bevinden. De wervels worden onder elkaar aaneengehouden door de tussenwervelschijf en twee gewrichten, de facetgewrichten. Deze tussenwervelschijven kunnen veel ongemak veroorzaken. Ze zijn onderhevig aan slijtage. Hierdoor kan (lage)rugpijn en/of nekpijn ontstaan en uitstralingspijnen naar de benen en armen. Er zijn verschillende soorten rugklachten, onder en boven in de rug, zoals hernia, ischias en spit en het vastzitten van de rug. Voor een goede behandeling van rugklachten en rugpijn, of bij het vastzitten van de rug, gaat u naar de chiropractiepraktijk met kundige chiropractoren in de regio Breda en Bavel.

Rugklachten effectief behandelen in regio Breda en Bavel

Het hebben van rugklachten en rugpijn is een hoofdoorzaak voor uitval op het werk en een veel voorkomende reden voor bezoek aan onze praktijk in Breda en Bavel. Een goede behandeling van het vastzitten van de rug is van belang. Daarvoor kunt u bij ons in Breda langskomen.

De kenmerken van rugpijn die wij in Breda kunnen behandelen, zijn:

 • Scherpe, diffuse pijn
 • Het gevoel alsof de rug is gaan vastzitten
 • (Vaak met) uitstraling naar de billen
 • (Mogelijk met) tinteling of doofgevoel naar benen en voeten, met krachtverlies

De klachten kunnen toenemen bij lang zitten, staan, buigen en in of uit de auto stappen. Oorzaak is het onvoldoende functioneren van gewrichten, disc- of rugspieren.

Het verhelpen van het vastzitten van de rug in Breda

De bovenrug is het gedeelte van de rug waar de ribben aan de wervelkolom vastzitten en waar de rug een beetje “bol” is. Pijn in de bovenrug ontstaat meestal geleidelijk, bijvoorbeeld door:

 • Een verkeerde (zit)houding,
 • Veel boven het hoofd werken
 • Steeds dezelfde bewegingen met één arm (bijvoorbeeld strijken)

Klachten kunnen plotseling optreden door:

 • Vertillen
 • Een verkeerde beweging

De pijn is meestal voelbaar tussen de schouderbladen en gaat vaak samen met het vastzitten van de rug op andere plaatsen in rug, nek, borst en uitstralingspijn naar de arm(en). Zo kunt u last krijgen van schouder impingement. De symptomen kunnen lijken op hartklachten. De blokkades in de bovenrug kunnen ademhalen bemoeilijken, doordat de ribben minder goed bewegen. Ook kan hoesten en niezen pijnlijk zijn. De oorzaak van deze klachten ligt in het vastzitten of verkeerd zitten van één of meer wervels in de rug, waardoor spanning in de bovenrug ontstaat en zenuwen geïrriteerd raken.

Maak een afspraak voor het behandelen van rugpijn in Breda

De chiropractor in de regio Breda bespreekt de rugklachten, zoals het vastzitten van de rug, met de patiënt en stelt de oorzaak van de rugklachten en rugpijn vast door een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Vervolgens voert hij chiropractische correcties uit die de blokkades opheffen en de bewegingsbeperking van de rug normaliseren. De correctie zorgt voor een scheiding van samengedrukte gewrichten en haalt daarmee de druk op de zenuwen weg. Het Chiropractische behandelen door de kundige chiropractoren in Breda en Bavel blijkt zeer effectief bij rugklachten en rugpijn, zoals het vastzitten van de rug. Veel patiënten hebben er pijnstillende injecties of operaties door kunnen vermijden. Ter ondersteuning van de behandeling krijgt u oefeningen mee. Ook kunnen patiënten een workshop rompstabiliteit volgen om de stabiliteit van de wervelkolom te verbeteren. Bel naar 0161-430040 voor meer informatie over het behandelen van rugpijn in regio Breda.

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme