Team Chronische Pijn

Chronische pijn heeft grote invloed op het dagelijks leven.  Chiropractie LaFlamme heeft, met een aantal andere gezondheidsdisciplines die zich hierin hebben verdiept, Team Chronische Pijn (TCP) in het leven geroepen. 

Team Chronische Pijn staat voor u klaar  

De complexe oorsprong van chronische pijnklachten vraagt om een multi-disciplinaire aanpak.   

Chronische pijn

Chronische pijn heeft grote invloed op het dagelijks leven. Er is sprake van chronische pijn als klachten ondanks behandeling langer dan drie maanden aanhouden. Vaak hebben patiënten van alles geprobeerd en veel behandelaars gezien, zonder het gewenste resultaat.

 

TCP bestaat uit de volgende zorgprofessionals:

  • Chiropractor
  • Sportmedisch specialist
  • Leefstijlarts
  • Fysiotherapeut en personal trainer
  • Dietist
  • Psycholoog
  • Oefentherapeut Cesar

 

Benieuwd naar onze werkwijze?

Ieder individu is anders en zo ook het behandelplan. Na het bepalen van de hulpvraag wordt een maatwerkprogramma opgesteld, in goede onderlinge afstemming tussen de betrokken zorgprofessionals. Doel is uw pijn en de gevolgen ervan te beheersen en uw levenskwaliteit te verhogen.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?

Goede samenwerking

Chiropractie LaFlamme heeft samen met een aantal andere gezondheidsdisciplines, die zich in chronische pijnklachten hebben verdiept, Team Chronische Pijn (TCP) gevormd. 

De deskundigen van TCP kijken vanuit een breed perspectief naar uw klachten. Behalve dat de klacht zelf wordt geanalyseerd kijkt TCP naar factoren die uw klachten kunnen beïnvloeden, zoals het zenuwstelsel, leefstijl (voeding, slaap, ongezonde gewoonten, sport/beweging), houding, mentale aspecten, belasting en belastbaarheid. 

Afspreken?

Bent u op zoek naar een multidisciplinaire aanpak van uw chronische pijnklachten, zonder maandenlange wachtlijst? Neem contact op met het secretariaat van Chiropractie LaFlamme voor het maken van een afspraak met een van de TCP-leden, of voor een oriëntatie-gesprek.

Tarieven en vergoeding

Team Chronische Pijn  is een samenwerkingsverband van individuele praktijken. Zij rekenen hun eigen behandeltarief. U kunt bij de ziektekostenverzekering navragen welke vergoeding uw verzekering dekt.

Soms vergoeden werkgevers of Arbodiensten de kosten bijvoorbeeld ter voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Hiervoor kunt u contact opnemen met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

Uitgangspunt is behandelen zonder wachtlijst. Al veel geprobeerd? Vragen? Maak telefonisch een afspraak voor een oriëntatie-gesprek.

 

Leden Team Chronische Pijn

Jeffrey LaFlamme

Chiropractor

‘In mijn praktijk zie ik veel patiënten met chronische bewegingsklachten. Ik draag graag bij aan het oplossen van deze chronische pijnklachten en heb geleerd dat een aanpak op verschillende fronten helpt. Het begint met luisteren naar de patiënt, zodat een goede diagnose kan worden gesteld.’

Ook collega chiropractor Nienke van der Holst,  van Chiropractie LaFlamme is bij het TCP aangesloten.

Meer info: Team chiropractie LaFlamme

Tessa Backhuijs

Sportmedisch specialist

is werkzaam in het Amphia ziekenhuis in Breda. Daarnaast is zij teamarts van World Tour professioneel dames wielerteam en zelf wedstrijdrenster.

‘Ik ben gespecialiseerd in blessurebehandeling, maar ook in analyse van inspanningsafhankelijke klachten. Bij sportgeneeskunde staat de belastings– en belastbaarheidsanalyse centraal. Dat betekent dat ik een inschatting maak of het lichaam de gevraagde belasting (training/wedstrijd) fysiek aan kan. En als dit niet het geval is, of er dan medisch lijden aan ten grondslag ligt of juist een suboptimale leefstijl/trainingsbelasting. Meestal is er niet één oorzaak aan te wijzen maar zijn er meer factoren van invloed. Inspanningsdiagnostiek en optimaliseren van voeding in relatie tot training/actieve leefstijl zijn mijn aandachtspunten. ‘

Meer info: sportarts Tessa Backhuijs

Madelene Kuipers 

Leefstijlarts

heeft haar eigen praktijk voor leefstijlgeneeskunde en orthomoleculaire therapie in Breda. Daarnaast begeleidt zij sinds 2013 obese patiënten voor en na een bariatrische (chirurgische) ingreep.

‘Ik zie dagelijks patiënten met welvaartsziektes, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, slaapapneusyndroom, stressklachten etc. Deze aandoeningen hebben veel impact op de levenskwaliteit van de patiënten, zowel lichamelijk als psychisch. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in de invloed van voeding en leefstijl op gezondheid en het ontstaan van ziekte. Artsen mogen veel meer inzetten op preventie en ‘chronische gezondheid’ en bij ziekte op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem, en zich niet alleen richten op symptoombestrijding.’

Meer info: Leefstijlarts Kuipers

Bart-van-Haren-OakPT Ragas Sip fysiotherapie

Bart van Haren

Fysiotherapeut en personal trainer

 is werkzaam bij Ragas & Sip Fysiotherapie, en  Personal Trainer bij Helix SHC. Hiervoor werkte hij vijf jaar bij een centrum voor chronische wervelkolomklachten.

‘Chronische pijn is erg heftig en ongelofelijk complex. Het heeft invloed op de fysieke, mentale en emotionele gesteldheid en belastbaarheid in het dagelijks leven. Ik laat graag zien welke factoren we kunnen aanpakken om weer meer aan te kunnen in werk en privé. Als fysiotherapeut doe ik dit voornamelijk op het lichamelijke vlak, maar ik betrek er ook zaken bij als slaap, werk, energiebalans, communicatie en omgeving.’ 

Meer info? bel Bart van Haren: 0625003126

Marije van Dun

Diëtist

is praktijkeigenaar van Diëtistenpraktijk Marije van Dun. ‘Na een opleiding tot docent lichamelijke opvoeding ben ik in 2010 afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool voor Voeding en Diëtiek. Ik ben hiermee officieel diëtist; een titel die alleen wordt toegekend aan personen met een erkend diploma HBO Voeding & Diëtiek met een medische achtergrond.

‘Eten en bewegen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eet je meer dan je lichaam nodig heeft, dan leidt dat normaal gesproken tot een gewichtstoename. Tegelijkertijd is voeding de noodzakelijke brandstof voor je lichaam. Als je te weinig voedzaam eet, bestaat de kans dat je ondervoed raakt. Dankzij mijn opleidingen en ervaring kan ik professioneel en op maat advies geven over de combinatie van voeding en beweging. Het mooie van mijn vak is ook dat ik zo ben opgeleid, dat ik alle factoren, die verder nog een belangrijke rol spelen bij jouw hulpvraag, inzichtelijk voor je in kaart kan brengen en kan meenemen in mijn advies.’

Meer info: dietistenpraktijk Van Dun

Anita Berende

Oefentherapeut

is praktijkeigenaar van Cesartherapie Breda en lid van het landelijk Netwerk Chronische Pijn. Zij werkt o.a. met een vernieuwende, individuele behandelwijze voor mensen met chronische pijn, die door dit landelijk netwerk is ontwikkeld. Ze brengt de oorzaken van pijn in kaart, hoe de pijn wordt ervaren en hoe ermee om te gaan. Er worden samen waardevolle doelen opgesteld die invloed hebben op de kwaliteit van leven.

De behandeling bestaat o.a. uit pijneducatie, combinatie van fysieke en mentale oefeningen, afgestemd op de persoonlijke situatie. Aandacht voor ontspanning en indien nodig voor het verbeteren van slaap door slaapoefentherapie.

‘Leven met chronische pijn kan je tot wanhoop drijven. Door te leren focussen op wat je wél kan, krijg je meer leefplezier. We verbeteren de vaardigheden die hiervoor belangrijk zijn. Belangrijk is dat je je bewust wordt van de mogelijkheden en leert wat je zelf kunt veranderen om er beter van te worden. En dat je het vertrouwen in het eigen lichaam hervindt, zodat je weer dagelijkse activiteiten kunt oppakken en jijzelf en niet de pijn je leven bepaalt.’

Ook Cesartherapie Breda-collega Margriet Kuijsters maakt deel uit van het TCP. Haar specialisatie is behandeling van scolioses.

Meer info: Cesartherapie Breda

Dyanne Verpaalen

Psycholoog

is praktijkeigenaar van Mindset, praktijk voor psychomotorische therapie, sportpsychologie en hardlooptherapie

‘Door middel van psychomotorische therapie, sportpsychologie en of hardlooptherapie help ik mensen het beste uit henzelf halen, hun doel te bereiken, stress het hoofd bieden, om te gaan met negatieve gedachten, patronen te doorbreken en nieuwe (gedrags-) vaardigheden’.

Meer info: Mindset

Meer informatie?

Voor een multidisciplinaire aanpak van uw chronische pijnklachten, zonder maandenlange wachtlijst, neemt u  contact op met het secretariaat van Chiropractie LaFlamme.  Zij helpen u graag bij het maken van een afspraak met een van de TCP-leden voor een oriënterend gesprek.

 

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme