Hernia chiropractor Breda

Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Home » Bewegingszorg » Hernia chiropractor Breda

Hernia chiropractor Breda

Denkt u een hernia te hebben en wilt u voor de behandeling hiervan naar de chiropractor in Breda of Bavel? Chiropractie LaFlamme helpt u graag van uw klachten af. Maar wat is een hernia nu eigenlijk? De wervelkolom bestaat uit wervels en tussenwervelschijven, bijeengehouden door banden, spieren en pezen. Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf. De uitstulping kan op een zenuwbaan drukken waardoor pijn ontstaat, eventueel met verschijnselen van uitval van de zenuw (doof gevoel, krachtsvermindering) en uitstraling naar bil of been. Een hernia kan op drie plekken in de wervelkolom voorkomen:

  • Onderin de rug
  • In de nek
  • Tussen de schouderbladen

Een hernia moet goed behandeld worden door een professionele chiropractor in Breda

Een hernia ontstaat wanneer de tussenwervelschijf zijn soepelheid verliest. Slijtage van deze schijf is een proces dat bij iedereen in zekere mate plaatsvindt. Dat kan aanleiding geven tot rugklachten, maar lang niet altijd. Vaak komt een hernia in bepaalde families wat meer voor. Zwaar werk met veel bukken en tillen kan bijvoorbeeld meer rugklachten geven, maar het leidt niet altijd tot een hernia. Hernia komt namelijk even vaak voor bij mensen die licht werk doen als bij mensen die zwaar werk doen. Kortom, er is nog veel onbekend over de mogelijke oorzaken van een hernia. Wanneer u een hernia heeft, doet u er goed aan om langs onze praktijk in Breda of Bavel langs te komen voor een goede behandeling van onze chiropractor.

Hoe wordt een hernia behandeld?

In een uitgebreid consult stelt onze chiropractor in Breda of Bavel vragen over de hernia en de algehele gezondheidssituatie. De pijn kan namelijk samenhangen met andere gezondheidsklachten. Eventuele röntgenfoto’s worden opgevraagd en met de patiënt doorgesproken. Vervolgens wordt de beweeglijkheid van de wervelkolom hersteld door diverse correctietechnieken, waardoor de uitstulping minder op de zenuw drukt en de pijn afneemt. Bij een ernstige hernia verwijst onze chiropractor in Breda of Bavel u door naar een neuroloog en kan een operatie uitkomst bieden.

Maak een afspraak voor een snelle oplossing van uw hernia

Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk van uw hernia of andere klachten, zoals ischias of een whiplash af. Maak daarom direct een afspraak bij onze chiropractor in Breda of Bavel, zodat uw hernia zo snel mogelijk behandeld kan worden. Tijdens een eerste consult bekijken wij graag hoe wij uw hernia zo snel mogelijk kunnen verhelpen. Om een afspraak te maken, belt u naar het telefoonnummer 0161-430040.

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme