Bewegingstest FMS/FMSA

Wilt u samen met ons in beweging komen?

Home » Sportchiropractie » Bewegingstests FMS/FMSA

Bewegingstest FMS/FMSA

Functional Movement Screen (FMS)

Blessurepreventie is belangrijk. De FMS (Functional Movement Screen) geeft een beeld van de kans op blessures ten gevolge van zwakke schakels in het lichaam op het gebied van stabiliteit en lenigheid. De Functional Movement Screen (FMS) is bedoeld voor ongeblesseerde sporters.

De FMS is een wetenschappelijk bewezen test die laat zien hoe goed een sportlichaam functioneert. Hij geeft inzicht in de zwakke plekken van het lichaam en de daarbij behorende kans op blessure(s). De FMS geeft ook inzicht in trainingsmogelijkheden en misschien wel het belangrijkste, het tijdstip waarop het lichaam klaar is om het sporten te hervatten.

Sporters kunnen aan de hand van deze Functional Movement Screen laten beoordelen of hun lichaam functioneel juist beweegt. Is dit niet het geval, dan kan de chiropractorbehandelen en oefeningen meegeven om het bewegingspatroon te verbeteren en zo de kans op een blessure te verminderen.

Regelmatig nemen de chiropractoren van LaFlamme de FMS af bij sportverenigingen en teams. Zij kunnen algemene trainingsproblemen van een groep vaststellen en individuele. In samenwerking met de trainer/coach kan daardoor een optimaal resultaat geleverd worden om blessures te voorkomen en performance te verbeteren.

Selective Functional Movement Assesment (SFMA)

De Selective Functional Movement Assesment (SFMA) is de follow up screen van de FMS en wordt voor sporters met blessureleed gebruikt. De uitgevoerde bewegingspatronen zijn of functioneel (goede beweging) of disfunctioneel (verkeerde beweging) en met of zonder pijn. De nadruk ligt niet op de pijn, maar op de aanwezige, specifieke, dysfunctionele bewegingspatronen waarbij correcte en nauwkeurige stappen nodig zijn om de dysfunctie te corrigeren.

Zo kan een knieprobleem voortkomen uit een beperking in heup- of rugbeweging, terwijl u daar geen pijn voelt. Een sportchiropractor zoekt gericht naar de dysfunctie, die de pijnlijke plek veroorzaakt. De behandeling is daardoor effectief en doelmatig.

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion  *(Deze vestiging is tijdelijk gesloten van 9 september tot 31 december 2024).
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme