Achillespees

Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Home » Bewegingszorg » Achillespees

Achillespees

Achillespees ontsteking is een vaak voorkomende blessure bij hardloop- en spring-disciplines en kan als het niet snel en goed behandeld wordt een chronische belemmering worden. De pijn wordt meestal net ( 5 cm) boven de hiel gevoeld en neemt toe met activiteit ( wandelen, springen). In het chronische stadium wordt ook bij het opstaan en aan het begin van een activiteit pijn gevoeld. Als de pees is opgewarmd vermindert de pijn meestal. De pees kan opzwellen en in chronische gevallen ook een zichtbare “verdikking” hebben.

De oorzaak van achillespees-ontsteking kan divers zijn, maar het is altijd het gevolg van een biomechanische dysfunctie van voet, been, heup of lage rug. Als de onderste extremiteit niet goed functioneert, bijvoorbeeld door overpronatie van de voet of beperkte heupextensie, neemt de spanning op de pees toe wat voor problemen kan zorgen. Verkeerd trainingsmateriaal ( slecht zittende schoenen), hoge hakken en ondergrond (hard of oneffen) kunnen ook bijdragen aan klachten. 

De sportchiropractor onderzoekt en behandelt de hele functionele keten, van voet tot heup en lage rug om er zeker van te zijn dat de oorzaak van de achillespees-ontsteking gelokaliseerd en behandeld wordt. De behandeling wordt aangevuld met corrigerende oefeningen en eventueel andere therapie (ijs, taping), advies en aanpassing van de training.

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme