Artrose

Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Home » Bewegingszorg » Artrose

Artrose

Artrose ontstaat door afname van souplesse van het kraakbeen. Dit gebeurt door het droger en stijver worden van het kraakbeen naarmate je ouder wordt. Uiteindelijk krijgt iedereen hier mee te maken, al wordt het niet altijd gemerkt. Te weinig beweging, zwaar werk, een verkeerde houding of oude blessures vergroten de kans op pijn.

Artrose uit zich meestal door beperkte beweeglijkheid (stijfheid) in combinatie met pijn rond het verstijfde gewricht. Als de artrose zich in de wervelkolom bevindt, kan de pijn uitstralen naar armen, benen, hoofd of borst met en zonder tintelingen. Typerend voor artrose is dat de meeste pijn ontstaat bij het opstaan of na lang zitten. Bij vergevorderde artrose houdt de pijn voortdurend aan. De stijfheid van de gewrichten heeft tot gevolg dat bewegen minder soepel gaat waardoor irritatie toeneemt aan de omliggende zenuwen, spieren, banden en gewrichtskapsel. Andere gewrichten kunnen overbelast raken omdat zij de taken van het stijve gewricht overnemen, en zo nemen de klachten toe.

Alhoewel slijtage niet verholpen kan worden, is met chiropractische behandeling de pijn en bewegingsbeperking veelal gunstig te beïnvloeden. De behandeling gebeurt met name door nauwkeurig gedoseerde correcties met de handen. Het woord chiropractie betekent niet voor niets ‘met de hand uitgevoerd’.

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme