Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Snelle diagnose en behandeling

Advies over lichaamshouding

Praktijken in Breda en Bavel

Home » kaakklachten

Kaakklachten Breda

Het kaakgewricht zit vlak voor het oor en bestaat uit een kaakkopje en een kaakkom met daartussen een kraakbeenschijf (de discus). Deze discus heeft de functie van stootkussen voor het opvangen van de kauwkrachten en zorgt ervoor dat de mond open en dicht kan. De kauwspieren zorgen voor de bewegingen van het kaakgewricht.

Kaakklachten kunnen een aanzienlijke impact hebben op het dagelijks leven. Ze kunnen zorgen voor pijn en ongemak, beperkte kaakbeweging en zelfs oor-, hoofd-, of nekpijn. Gelukkig zijn de klachten met chiropractie vaak effectief te behandelen.  Er zijn verschillende oorzaken die tot kaakklachten kunnen leiden, zoals trauma of een slechte houding. Maar ook overbelasting of stress, die tot uiting kan komen in de vorm van tandenknarsen of kaakklemmen.

Deze factoren kunnen zorgen voor dysfunctie van de kaakgewrichten, of te wel temporomandibulaire dysfunctie (TMD).

Bij een chiropractische behandeling van kaakklachten gaat de chiropractor eerst op zoek naar de oorzaak van het probleem, onder meer door het beoordelen van de houding, bewegingsbereik en spierspanning. De aanwezigheid van spanning in de kaak hangt vaak samen met de mobiliteit van de nek. De chiropractor zal in het onderzoek ook de kwaliteit van de nekbeweging beoordelen en zover nodig meenemen in het behandelplan.

Hierna kan de chiropractor de kaakgewrichten, evenals de omliggende spieren en weefsels, corrigeren en optimaliseren. De behandeling kan bestaan uit verschillende technieken, zoals manipulaties, mobilisaties, stretching en spierontspanningstechnieken. Deze helpen de gewrichtsbeweging te verbeteren, de spierspanning te verminderen en de algehele balans van het kaakgebied te herstellen. 

 Voordelen van chiropractische behandeling Kaakklachten: 

  • Vermindering spierspanning: veel kaakklachten worden veroorzaakt door overmatige spierspanning
  • Pijnverlichting: chiropractische zorg kan helpen bij het verminderen van pijn en ongemak in het kaakgebied. Door de gewrichten en spieren in evenwicht te brengen, kunnen symptomen zoals kaakpijn, hoofdpijn en oorpijn verminderen.
  • Verbetering kaakbeweging: door de juiste uitlijning en mobiliteit van de kaakgewrichten te herstellen, kan chiropractie de bewegingsvrijheid van de kaak verbeteren. Dit kan het kauwen, praten en gapen vergemakkelijken.

Benieuwd wat we met bewegingszorg kunnen doen?

Ga voor het oplossen van kaakklachten naar de chiropractor

Wanneer u last heeft van kaakklachten kan dit erg vervelend zijn. U wilt dit zo snel mogelijk laten verhelpen in onze praktijk in Breda of Bavel? Maak direct een afspraak voor een kaakbehandeling, zodat wij samen met u de oplossing vinden. Bel voor een eerste consult naar 0161-430040.

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme