Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Snelle diagnose en behandeling

Advies over lichaamshouding

Praktijken in Breda en Bavel

Home » Core stability oefeningen hardlopen

Core stability oefeningen voor het hardlopen

Bent u op zoek naar goede core stability oefeningen die uw romp versterken, zodat u minder blessures oploopt tijdens het hardlopen in omgeving Breda of Bavel? Chiropractie LaFlamme organiseert speciaal voor sporters en sportverenigingen interactieve workshops. Hierbij leert u verschillende core stability oefeningen die de kans op blessures tijdens sporten als hardlopen verkleinen.

Hoe ziet een workshop met core stability oefeningen voor tijdens het hardlopen eruit in Breda?

Iedere workshop start met een introductie waarin wordt uitgelegd hoe de juiste oefeningen kunnen helpen blessures te voorkomen. Vervolgens gaat u aan de slag met de oefeningen voor het trainen van de romp. Deze core stability oefeningen verbeteren de stabiliteit van de wervelkolom, de rompstabiliteit en het bekken. Hierdoor bent u beter in staat om uw houding en beweging te corrigeren. Dit geldt zowel voor uw dagelijks leven als tijdens het sporten. Door het verbeteren van de rompstabiliteit, door middel van core stability oefeningen, krijgt u bijvoorbeeld tijdens het hardlopen in Breda minder last van veel voorkomende sportblessures. Een voorbeeld hiervan is rugpijn

Benieuwd wat we met bewegingszorg kunnen doen?

Hoe past u de core stability oefeningen toe?

Een goede core zorgt voor een juiste verdeling van de krachten die op het lijf werken tijdens het sporten. Als dit systeem onvoldoende werkt, dan kan dit makkelijk leiden tot overbelasting van bepaalde spieren. Heeft u toch een sportblessure opgelopen? Dan bevorderen de core stability oefeningen het herstel, zodat u snel weer pijnvrij kunt hardlopen of andere sporten kunt doen in en rondom Breda en Bavel.

Laat oefeningen op maat maken

De gespecialiseerde chiropractoren van Chiropractie LaFlamme met jarenlange ervaring kunnen u oefeningen op maat aanbieden. Wilt u ook de kans op blessures verkleinen? Informeer naar de mogelijkheid voor deelname aan onze workshop. Neem hiervoor contact met ons op via 0161-430040.

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme