Wilt u samen met ons in beweging komen?

Maak direct een afspraak

Snelle diagnose en behandeling

Advies over lichaamshouding

Praktijken in Breda en Bavel

Home » Rug vastzitten

Rug vastzitten

Heeft u het gevoel dat uw rug is gaan vastzitten? Rugklachten ontstaan in de wervelkolom. De wervelkolom is de as van ons lichaam. Deze zorgt voor stabiliteit en mobiliteit om soepel te kunnen bewegen. Ook zorgt hij voor bescherming van het ruggenmerg en de belangrijke zenuwen die zich erin bevinden. De wervels worden onder elkaar aaneengehouden door de tussenwervelschijf en twee gewrichten, de facetgewrichten. Deze tussenwervelschijven kunnen veel ongemak veroorzaken, ze zijn onderhevig aan slijtage. Hierdoor kan (lage)rugpijn en/of nekpijn ontstaan en uitstralingspijnen naar de benen en armen. Er zijn verschillende soorten rugklachten, onder en boven in de rug, zoals hernia, ischias en spit en het vastzitten van de rug. Voor een goede behandeling van rugklachten, of bij het vastzitten van de rug, gaat u naar de chiropractiepraktijk met kundige chiropractoren in de regio Breda.

Benieuwd wat we met bewegingszorg kunnen doen?

Effectieve behandeling van de pijnlijke rug en het vastzitten van gewrichten

Het hebben van rugklachten is een hoofdoorzaak voor uitval op het werk en een veel voorkomende reden voor bezoek aan onze praktijk in Breda en Bavel.

De klachten kenmerken zich door:

 • Scherpe, diffuse pijn
 • Het gevoel alsof de rug is gaan vastzitten
 • (Vaak met) uitstraling naar de billen
 • (Mogelijk met) tinteling of doofgevoel naar benen en voeten, met krachtverlies

De klachten kunnen toenemen bij lang zitten, staan, buigen en in of uit de auto stappen. Oorzaak is het onvoldoende functioneren van gewrichten, disc- of rugspieren.

Het verhelpen van pijn in de bovenrug

De bovenrug is het gedeelte van de rug waar de ribben aan de wervelkolom vastzitten en waar de rug een beetje “bol” is. Pijn in de bovenrug ontstaat meestal geleidelijk, bijvoorbeeld door:

 • Een verkeerde (zit)houding,
 • Veel boven het hoofd werken
 • Steeds dezelfde bewegingen met één arm (bijvoorbeeld strijken)

Klachten kunnen plotseling optreden door:

 • Vertillen
 • Een verkeerde beweging

De pijn is meestal voelbaar tussen de schouderbladen en gaat vaak samen met het vastzitten van de rug op andere plaatsen in rug, nek, borst en uitstralingspijn naar de arm(en). De symptomen kunnen lijken op hartklachten. De blokkades in de bovenrug kunnen ademhalen bemoeilijken, doordat de ribben minder goed bewegen. Ook kan hoesten en niezen pijnlijk zijn. De oorzaak van deze klachten ligt in het vastzitten of verkeerd zitten van één of meer wervels in de rug, waardoor spanning in de bovenrug ontstaat en zenuwen geïrriteerd raken.

Maak een afspraak voor de beste chiropractische behandeling

De chiropractor in de regio Breda bespreekt de rugklachten met de patiënt en stelt de oorzaak van de rugklachten vast door een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Vervolgens voert hij chiropractische correcties uit die de blokkades opheffen en de bewegingsbeperking normaliseren. De correctie zorgt voor een scheiding van samengedrukte gewrichten en haalt daarmee de druk op de zenuwen weg. Chiropractische behandeling door de kundige chiropractoren in Breda en Bavel blijkt zeer effectief bij rugklachten. Veel patiënten hebben er pijnstillende injecties of operaties door kunnen vermijden. Ter ondersteuning van de behandeling krijgt u oefeningen mee. Ook kunnen patiënten een workshop rompstabiliteit volgen om de stabiliteit van de wervelkolom te verbeteren. Bel voor meer informatie hierover 0161-430040.

Kom in beweging met Chiropractie LaFlamme

Wilt u weten of de chiropractor in Breda en Bavel iets voor u kan betekenen? Maak dan telefonisch een afspraak voor een gratis screening.

Wij bevinden ons in Bavel en Breda

Back in Motion Centrum 
Thoornseweg 1
4854 EH Bavel

NAC Stadion
(bij Ragas & Sip Sportfysiotherapie)
Stadionstraat 13
4815NC Breda

Belt u liever?

U kunt ons tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken op onderstaand nummer.  Nemen we niet op? Spreek de voicemail in, we bellen zo snel mogelijk terug.

Bel ons:   0161-430040

 Aanmeldings-contactformulier 

 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chiropractie La Flamme