ga naar site
SPORTCHIROPRACTIE

Wat is chiropractie?

Het woord chiropractie is afgeleid van de Griekse woorden “cheiros (hand) en “prattein” (beoefenen), ofwel “met de hand beoefenen”. Het is een wereldwijd bekende, natuurlijke geneeswijze die al sinds 1895 bestaat.

 

De grondlegger van de chiropractie is de Amerikaan Daniel David Palmer (1845-1913). Hij baseerde zijn theorie op die van Hipprocrates, die wordt beschouwd als de grondlegger van de Westerse geneeskunde, dat er een relatie bestaat tussen gezondheidsklachten en de wervelkolom. De wervelkolom beschermt het kwetsbare ruggenmerg en samen met de hersenen vormt dit het centrale zenuwstelsel. Functiestoornissen die zich in de wervelkolom voordoen, kunnen de doorstroming van zenuwimpulsen door het ruggenmerg en de daarin aftakkende zenuwen belemmeren.

 

De chiropractor gebruikt zijn handen om een correctie (manipulatie) te maken op die gebieden waar een afwijking (blokkade) geconstateerd is zodat zenuwimpulsen doorgang vinden en organen en weefsels opnieuw goed kunnen functioneren.

Hierbij kunnen verschillende technieken worden toegepast. Ook de spieren worden losgemaakt. De behandeling wordt aangepast aan leeftijd en fysieke gesteldheid.

 

Voor behandeling van:

RSI

Geregistreerd chiropractor

UA-114354267-1