ga naar site
SPORTCHIROPRACTIE

Vervolgbehandeling

Over het algemeen bestaan de vervolgbehandelingen uit manipulatie van gewrichten, massage van zachte weefsels (bindweefsel, spieren en pezen), specifieke oefeningen en aandacht voor uw dagelijkse activiteiten (leefwijze, houding en bewegingspatroon).

 

Chiropractische manipulatie is een effectieve behandeling en patiënten ervaren vaak direct na de behandeling al verlichting van hun klachten.

Spiergroepen worden geactiveerd, het neurologisch systeem gestimuleerd en het lichaam is meer in balans gebracht. Het is normaal om de volgende reacties te ervaren:

-        toegenomen mobiliteit

-        toegenomen energie en reactievermogen

-        verminderde pijn en ongemak

-        ontspanning en beter slapen

 

In enkele gevallen (ongeveer 20%), ervaren patiënten de volgende verschijnselen na de behandeling:

-        lichte hoofdpijn

-        vermoeidheid

-        plaatselijk gevoelige gewrichten

-        pijnlijke spieren

 

Deze reacties zijn normaal, verminderen doorgaans binnen enkele uren en zijn meestal over na een paar dagen. Over het algemeen worden zij veroorzaakt door mechanische veranderingen in de gewrichten en omliggende weefsels, waardoor tijdelijk lichte irritaties kunnen optreden. Feitelijk heeft onderzoek aangetoond dat lichte toename van pijn en ongemak na manipulatie van de nek en/of lage rug een positieve factor is voor een goede prognose. Het is een signaal dat het lichaam zich herstelt van een toestand van ongemak naar een toestand van gezondheid. Wanneer u erg veel last heeft, kan een ijspakking in een dunne doek, die u om de 4 uur gedurende 15 minuten aanbrengt, verlichting brengen.

 

Mocht u nog vragen hebben, voelt u zich dan vrij om contact op te nemen met de praktijk.

 

Voor behandeling van:

RSI

Geregistreerd chiropractor

UA-114354267-1