ga naar site
SPORTCHIROPRACTIE

Mogelijke reacties na chiropractische behandeling

Mogelijke reacties na chiropractische behandeling

 

Chiropractische manipulatie is effectief en de meeste patiënten ervaren vaak direct na de behandeling al verlichting van hun klachten. Spiergroepen worden geactiveerd, het neurologisch systeem gestimuleerd en het lichaam is meer in balans gebracht.

Het is normaal om de volgende reacties te ervaren:

 

- toegenomen mobiliteit

- toegenomen energie en reactievermogen

- verminderde pijn en ongemak

- ontspanning en beter slapen

 

In enkele gevallen (ongeveer 20%), ervaren patiënten de volgende verschijnselen na de behandeling:

 

- lichte hoofdpijn

- vermoeidheid

- plaatselijk gevoelige gewrichten

- pijnlijke spieren

 

Deze reacties verminderen doorgaans binnen enkele uren en zijn meestal over na een paar dagen. Er kunnen na afloop van een behandeling soms blauwe plekken ontstaan of een lichte zwelling. Dit is niet iets om ongerust over te zijn. Over het algemeen zijn het reacties op mechanische veranderingen in de gewrichten en omliggende weefsels, waardoor tijdelijk lichte irritaties kunnen optreden.

 

Onderzoek heeft aangetoond dat lichte toename van pijn en ongemak na bijvoorbeeld manipulatie van de nek en/of lage rug een positieve factor is voor een goede prognose. Het is een signaal dat het lichaam zich herstelt van een toestand van ongemak naar een toestand van gezondheid.

 

Wanneer u erg veel last heeft, kan een ijspakking in een dunne doek, die u om de 4 uur gedurende 15 minuten aanbrengt, verlichting brengen. Na een behandeling komen ook veel afvalstoffen vrij in het lichaam. Drink daarom na de behandeling voldoende koolzuurvrij water. Er wordt aangeraden om 2 liter water te drinken per 24 uur.

 

Mocht u nog vragen hebben, voel u dan vrij om contact op te nemen met de praktijk.

 

UA-114354267-1