ga naar site
SPORTCHIROPRACTIE

1e consult

Na het maken van de afspraak ontvangt u voorafgaand aan het eerste bezoek per mail een vertrouwelijke vragenlijst die tijdens het eerste consult door de chiropractor met u besproken wordt. De vragen gaan over de algemene gezondheid en de klachten. Het is van belang het formulier zo volledig mogelijk in te vullen; allerlei soorten klachten uit het verleden kunnen in verband staan met uw huidige klachten.

 

Werkwijze eerste consult:

De chiropractor spreekt de vragenlijst met u door;

Vervolgens verricht hij of zij een uitgebreid lichamelijk onderzoek dat onder meer bestaat uit neurologische, orthopedische en chiropractische testen. Daarna wordt de diagnose gesteld en bespreekt de chiropractor het behandelplan. Eventuele röntgenfoto’s kunt u meenemen ter bespreking. Tijdens het eerste consult vindt doorgaans ook al meteen behandeling plaats.

 

Behandeltraject:

In het begin volgen de afspraken elkaar redelijk snel op. De eerste vier afspraken vinden meestal in een periode van twee weken plaats. Tijdens de 4e afspraak is er tijd voor een evaluatie, waarbij we het effect en het vervolg van de behandeling bespreken. Over het algemeen zit hierna een langere interval tussen de afspraken.

 

 

Oefeningen: de meest recente wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat juiste oefeningen in combinatie met chiropractische correcties het beste resultaat geven voor behandeling van lage rug- en nekklachten. U ontvangt veelal specifieke oefeningen gerelateerd aan uw conditie en ontvangt advies over veranderingen van levensstijl om het maximale resultaat te kunnen behalen.

 

Na de eerste behandeling adviseren wij u licht actief te blijven (wandelen of fietsen etc), genoeg water te drinken en te beginnen met de meegegeven oefeningen. Meestal wordt intensief sporten of zware beweging afgeraden om zo het lichaam te laten wennen aan de veranderingen. Tijdens de volgende bezoeken aan Chiropractie LaFlamme kunt u met de chiropractor bespreken welk activiteitenniveau het beste voor u is tijdens uw herstel.

 

 

Voor behandeling van:

RSI

Geregistreerd chiropractor

UA-114354267-1